Πλεονεκτήματα

Οι κυριότεροι λόγοι που θα ωθούσαν έναν ενδιαφερόμενο στην κατασκευή ενός μεταλλικού κτιρίου είναι οι παρακάτω:

»Υψηλή ανεκτικότητα

καθώς η μεταλλική κατασκευή βασίζεται στη συνδεσμολογία των μεταλλικών μερών, η οποία γίνεται με κοχλίες. Δεν έχει καμιά σχέση με το άκαμπτο μπετόν, καθώς η συνδεσμολογία αυτή δημιουργεί τη μέγιστη ελαστικότητα του κτιρίου, καθιστώντας το έτσι απόλυτα ασφαλές για τον πελάτη. Η αντισεισμικότητα των κτιρίων αυτών φτάνει στο υψηλότερο βαθμό για τα σημερινά δεδομένα.

»Μεγάλα ανοίγματα και ευελιξία στη χρήση

H κατασκευή ενός κτιρίου από χάλυβα μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε κτίρια με μεγάλα ανοίγματα σε ένα χώρο, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ενδιάμεσα κολώνες. Με τον τρόπο αυτό παρέχεται στον πελάτη περισσότερος εκμεταλλεύσιμος χώρος που συνήθως ακολουθεί μια φουτουριστική διακόσμηση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του κτιρίου. Επίσης ένα μεταλλικό κτίριο μπορεί να επεκταθεί ανά πάσα στιγμή γρήγορα και απλά ακόμη και να αποσυναρμολογηθεί και να μεταφερθεί.

»Οικονομική λύση-Χαμηλό κόστος

καθώς το κόστος ανέγερσης μειώνεται κατά 30-40% από το κόστος των συμβατικών κτιρίων. Χαμηλό κόστος συντήρησης, αφού δεν σκουριάζουν, μεγάλη αντοχή και διάρκεια στο χρόνο.

»Απλή κατασκευή

Προηγείται το τυπικό σκάψιμο για την θεμελίωση, η σκυροδέτηση και στη συνέχεια, η τοποθέτηση των μεταλλικών στοιχείων για τη συναρμολόγηση του κτιρίου, τα οποία είναι επεξεργασμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

»Μικρός χρόνος κατασκευής

καθώς ο χρόνος κατασκευής και παράδοσης στον πελάτη είναι πολύ σύντομος που φτάνει στο μισό χρόνο από τη συμβατική κατασκευή οικοδομών.

»Εξοικονόμηση ενέργειας

Οι επικαλύψεις της οροφής και των πλαϊνών του κτιρίου γίνονται από θερμομονωτικά Panel πολυουρεθάνης και από ηχομονωτικά Panel πετροβάμβακα για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Με τον τρόπο αυτό το κτίριο προστατεύεται από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες (κρύο – ζέστη) αλλά και τον ήχο. Αυτό για τον πελάτη μεταφράζεται σε εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς δεν υπάρχουν διαρροές του κτιρίου κατά την θέρμανση – ψύξη και άρα μειώνεται κατά πολύ η κατανάλωση καύσιμων υλών.

»Εξασφαλισμένη αντισεισμική προστασία

Οι μεταλλικές κατασκευές παρουσιάζουν μεγάλη αντισεισμικότητα, ακόμη και σε περίπτωση σεισμού μεγάλου τόξου, οι κατασκευές, λόγω της ελαστικότητας που παρουσιάζουν, μετατοπίζονται κατά 4-5 χιλιοστά.

 

- Μεταλλικά Κτίρια - Κατασκευές, Ναυρόζογλου

Μπάφρα - Ιωάννινα

T: 26510 92021    F: 26510 94313    M: 6932 573121    E: [email protected]